Totul despre sigilii RFID

Ce trebuie să știi despre sigiliile RFID și modul în care acestea îți protejează bunurile transportate și depozitate

 

De ce sunt foarte utile aceste sigilii RFID pentru afacerea dvs? Mulți transportatori se confruntă cu violarea sigiliilor containerelor și extragerea de bunuri, întârzierea mărfurilor pe drum sau durata mare de inventariere a  mărfurilor. Toate acestea înseamnă bani. Pentru o companie de distribuție și transport, siguranța mărfurilor este o prioritate, de aceasta depinzând uneori chiar evoluția firmei, întrucât aceasta reprezintă satisfacția clienților și reputația, ambele monetizând în încasări.

 

Sigiliile RFID (Radio-Frequency Identification) reprezintă tehnologia de ultimă oră pentru transportarea în siguranță a mărfurilor, a banilor și a bunurilor. Aceasta pentru că transportul este încontinuu monitorizat. Folosind astfel de sigilii inteligente puteți urmări atât traseul, cât  și eventualitatea violării mărfii.

 

Pentru ce afaceri sunt utile sigiliile RFID?

 

Sigiliile RFID își găsesc o largă aplicabilitate în majoritatea ariilor comerciale și chiar în domeniul privat pentru protejarea bunurilor de valoare.  Spre exemplu, inclusiv un autoturism de valoare poate fi monitorizat prin sigiliul RFID si cititorul (transponderul) aferent.

 

Sigiliile RFID  se adresează în primul rând firmelor de transport, întrucât pentru acestea este esențial ca marfa să ajungă în timp și în siguranță la destinație. De asemenea, firmele de distribuție, indiferent de mărfurile comercializate, găsesc foarte utilă aplicarea sigiliilor din plastic cu tehnologie RFID.

 

Concret, sigiliile RFID pot fi folosite cu succes în oricare dintre domeniile:

 • Transport mărfuri
 • Transportarea bunurilor de valoare
 • Firme de rent a car
 • Distribuție
 • Domeniul bancar
 • Aeroporturi
 • Instituții și organizații ale statului
 • Notariate

 

Lista nu este exhaustivă, întrucât orice domeniu de activitate poate găsi utilitatea acestor sigilii de securitate în activitatea lor.

Până la urmă, ce sunt sigiliile RFID?

 

Acestea sunt sigilii din plastic sau alt material, prevăzute cu tehnologie RFID – Radio-Frequency Identification – Identificare prin frecvență radio. Așadar, aceste sigilii comunică prin unde radio, din acest motiv fiind numite și sigilii GPS.

sigilii securitate- tag rfid cu monitorizare GPSExistă două componente ale unui Sigiliu RFID: partea care se aplică pe container, camion, sac de bani etc. și o a doua componentă inteligentă, des-întâlnită sub denumita de cititor RFID, care este de fapt transponderul. Cele două componenente comunică prin unde radio, astfel proprietarul mărfurilor transportate cunoaște unde este transportul și statusul, starea (bună sau atac/violarea mărfurilor) de la distanță.

 

Sigiliul RFID este, de fapt, o mica  etichetă ( tag în limba engleză ) de dimensiuni minuscule, prevăzută cu un chip care înregistrează și comunică date prin unde radio.

 

Există și o a treia componentă, cea de comunicații. Ansamblul etichetă RFID-citior este întotdeauna însoțit de un program dedicat care se instalează pe computer și cu ajutorul căruia realizați monitorizarea transporturilor.

 

Care sunt adevăratele provocări în transportarea mărfurilor și bunurilor de valoare și cum răspund sigiliile la aceste probleme

cititoare pentru sigilii rfid - monitoriare GPS utile in transportPoate vă spuneți că folosiți la ora actuală sigilii convenționale metalice, din ceară sau plastic în transporturi. Dar aveți deplină siguranță că aceste sigilii nu sunt sparte și înlocuite după ce v-a fost sustrasă marfa?

 

Sigiliile – etichetele- RFID se aplică pe containere, saci de bani, genți pentru transportarea bunurilor de valoare, sunt  citite  cu transponderul, monitorizate ca rută și siguranță. La cea mai mică încercare de a rupe sigiliul, primiți mesaje de alarmă.

 

Apoi, la destinație, inventarierea mărfurilor transportate este greoaie și durează foarte mult, irosirea de timp însemnând, până la urmă, pierdere de bani. Cititorul permite scanarea sigiliilor prevăzute cu etichete RFID la o distanță de 5 m. Astfel, minimizați timpul de verificare a mărfii și puteți trimite mai repede mașina în următoarea cursă.

Avantaje și dezavantaje ale sigiliilor RFID

Avantajele Sigiliilor RFID

 • Siguranța transporturilor și a mărfurilor transportate.
 • Comunicație continuă prin programul dedicat de monitorizare. Cunoașterea poziționării mărfurilor și a  statusului acestora.
 • Flexibilitate în utilizare – etichetele RFID pot fi folosite pentru diferite tipuri de sigilii, în funcție de  marfa transportată.
 • Asigură o verificare mai sigură și mai rapidă a mărfurilor la destinație, datorită cititorului la distanță.

Potențiale dezavantaje ale sigiliilor RFID  și contraargumentele noastre

 

Datorită tehnologiei implementate, tehnologia RFID, aici ne referim atât la sigilii/etichete, cititoare, cât și la programul software, se comercializează la prețuri considerabile.

 

Pe de altă parte, acestea reprezintă o investiție inițială substanțială care vă diminuează pierderile pe termen lung. Astfel, costurile inițiale se amortizează rapid  tocmai prin menirea lor și anume de a asigura integritatea livrării mărfurilor la destinație.

 

Noi vă suntem alături în a vă furniza oferte adaptate nevoilor dumnevoastră pentru sigilii de siguranță.

 Lasă un răspuns