despre noi

Utilitatea lucrurilor simple

Compania Asined Automotive își concentrează eforturile către proiectarea și realizarea unei game cuprinzătoare de produse cu scop utilitar fabricate din confecții textile industriale și mase plastice.

Misiunea companiei este de a furniza produse variate din confecții textile a căror funcționalitate își găsește corespondent în acoperirea unor cerințe de ordin practic: protecția, depozitarea și transportul de bunuri și valori.
În domeniul principal de activitate, Asined Automotive produce și articole din mase plastice gândite a funcționa complementar cu confecțiile textile, dar și individual, de sine-stătătoare – sigilii de plastic, dibluri, umerașe, dopuri, perii, căni, tacâmuri de unică folosință ș.a., cu respectarea normelor tehnice de profil.

Asined Automotive are experiență în executarea a peste 50 de produse pentru clienți atât din România, cât și din străinătate (Austria, Italia, Franța, Germania). Fabrica deține capacitatea tehnologică și o echipă de specialiști pentru proiectarea și realizarea produselor conform unor standarde riguroase de execuție.

Confecții textile

Compania Asined dezvoltă produse menite să asigure majoritatea tipurilor de ambalaje din confecții textile: saci, huse, genți, învelitori, cutii din material textil, chingi de prindere și accesorii. În procesul de fabricare, sunt folosite materiale adecvate scopurilor utilitare, selecționate pentru rezistență în timp și lejeritate în manevrare.

Compania lucrează cu materiale de piele ecologică, fibre sintetice și materiale plastice pentru accesorii. Acestea sunt proiectate în funcție de criterii funcționale și sunt produse cu ajutorul unor utilaje tehnologice moderne: decupare cu laser, mașini de cusut și mașini cu lipire ultrasunet, pe baza unui flux de producție bine calibrat.

Mase plastice

Portofoliul de produse din plastic conține repere de plastic cu masa de până la 300 grame pentru care este asigurat un nivel ridicat de precizie. Acestea sunt distribuite în industria auto, feroviară și cea a construcțiilor. Produsele se pot fabrica pe baza matriței beneficiarului, sau în cazul unor produse noi, compania poate asigura realizarea matriței.

În domeniul principal de activitate, Asined Automotive produce articole din mase plastice gândite a funcționa complementar cu confecțiile textile, dar și individual, de sine-stătătoare – sigilii de plastic, dibluri, umerașe, dopuri, perii, căni, tacâmuri de unică folosință, cu respectarea normelor tehnice de profil.

O companie românească de familie cu istoric impresionant

Experiența Asined Automotive numără patru decenii de productivitate

1976
Atelierul de Fermoare din cadrul cooperativei Prestarea (UCECOM) pune bazele unei echipe de microproducție în confecționarea de fermoare pentru piese vestimentare. Fermoarele sunt realizate prin injecție de masă plastică pe o bandă textilă cu mașini construite artizanal de inginerii echipei. Producția de fermoare devine un domeniu de nișă lucrativ pe segmentul de croitorie, astfel colaborarea echipei înregistrează un succes comercial notabil.
1991
– Este fondată compania privată Asined Automotive și echipa de lucru își concentrează eforturile către producția de mase plastice pentru industria de automobile. Începe parteneriatul cu Dacia Pitești, activ și în prezent. Colaborarea solicită producția a 12 repere din mase plastice de (piese de interior și motor) pentru care fabrica Asined execută propriile matrițe. Reperele de mase plastice sunt omologate de ICECHIM pentru industria auto.
1996
Asined Automotive răspunde provocării de a relua lucrul cu mașini de cusut pentru producția de huse pentru trusele șoferului din dotarea unui automobil. Husele găzduiesc trusa sanitară, extinctor, triunghi reflectorizant etc. De asemenea, fabrica realizează chingi de prindere cu catarame din plastic și bande velcro. Livrarea producției către Dacia Pitești se face cu mașina mică personală, dar echipa de lucru se extinde și fabrica rezistă creșterii de cerere.
2000
– Compania Renault preia fabrica Dacia Pitești și contractul de colaborare cu Asined Automotive solicită o creștere suplimentară a numărului de comenzi, astfel se realizează noi investiții pentru susținerea producției.
2000
Asined Automotive începe producția de mase plastice – dibluri pentru calea ferată, folosite în turnarea traverselor – pentru CFR. Diblurile sunt omologate de AFER pentru siguranța căilor ferate.
2000
Asined Automotive produce huse din material textil pentru organizarea elementelor modulare de logistică pentru evenimente de muzică.
2001
Asined Automotive dezvoltă un nou produs pentru industria textilelor – huse din material textil pentru costume.Producția huselor de costum este singulară pe piața din România, astfel majoritatea caselor de modă devin clienți Asined.
2002
– Asined începe o colaborare cu compania Vesta – producătoare de signalistică stradală și mobilier urban pentru realizarea de huse pentru truse sanitare și huse pentru dotări auto.
2006
Asined începe colaborare cu instituții bancare pentru realizarea de saci de transport valori, monede, corespondență.Sacii sunt dotați cu sigilii de plastic pentru garanția conținutului din sacii de transport.
2008
– Începe producția pentru saci filtranți din material textil pentru chiuvete și pentru colectare praf alături de clientul Valrom.
2012
Asined investește într-un utilaj perfomant de prelucrare CNC cu tăiere laser de materiale textile pentru proiectele din confecții textile: decupaje de storuri pentru industria auto (Peugeot).
2014
– Începe producția de ambalaje textile utilitare cu compartimente pentru clientul Peugeot.
2016
Asined investește într-o mașină specializată de injecție mase plastice pentru realizarea de produse din plastic fabricate cu matrița clientului sau cu matrițe personalizate.

Certificate de calitate

ISO 9001:2014-2017 – Producerea de articole tehnice din plastic și material textil

ISO/TS 16949: 2014-2017 – Producerea de repere mase plastice si accesorii textile

Pentru informații suplimentare despre fabrica Asined, ne puteți contacta la Telefon: 021.316.27.85; Email: office@asined.ro.